כתבה
10 טיפים להגשת קורות חיים
6 שניות – זה הזמן הממוצע שמגייסים מקדישים לעיון בקורות החיים שהועברו אליהם, וזאת בהנחה שבאמת פתחו את המייל שנשלח אליהם. נשמע קשוח, נכון?
אז קבלו עשרה טיפים להתנהלות נכונה בהגשת קורות חיים לתפקיד הנחשק:
- תיבת מייל אישית – שלחו את קורות החיים רק מהתיבה שלכם. תיבות מייל של הורים /חברים או חלילה של מקום העבודה הנוכחי אינן התיבות מהן תרצו שהמעסיק הפוטנציאלי יקבל את קו"ח שלכם.
חשבתם על ההתכתובת שיכולה להיוצר בינכם לבין המגייס/ת ? יחזירו לכם תשובה למייל של אמא/אבא/מקום העבודה ואז מה?
ועוד נקודה חשובה – תדאגו ששם תיבת המייל שלכם הוא השם המלא שלכם (אל תשתמשו בכינויים/שמות מצחיקים/מלא מספרים –זה לא הזמן)
- שורת הנושא – ציינו את הסיבה לשליחת קו"ח, והקפידו להיות ברורים ותמציתיים. חשוב שמי שמקבל את המייל יבין במהירות על מה הדוא"ל שלכם. סביר להניח שהרכז/ת הגיוס מטפלים במקביל במספר משרות, תעזרו לו להבין לאיזו משרה שלחתם קו"ח.
- הנחיות, הנחיות, הנחיות – רוב החברות עובדות היום עם מערכות סינון קו"ח אוטומטיות. הקפידו לציין את מה שדרשו במודעה. מעסיקים בדרך כלל די ספציפיים במה שהם רוצים לראות כלול בקורות החיים וכיצד הם צריכים להיות מובנים (מספר משרה, פורמט, שורת נושא, תיק עבודות וכד')
- שם הקובץ – השם שלכם. תנו שם לקובץ קו"ח בצורה תמציתית וברורה – אין צורך להוסיף לקובץ קורות החיים את מספר הגרסה, תאריך, "קוח_משודרג" (חבל שהמגייס/ת יבינו שאתם כבר שנה מחפשים עבודה ושיש לכם 6 גרסאות שונות)
- עדיף לשלוח קו"ח בפורמט Word – אז נכון, אין תשובה חד משמעית באיזה פורמט הכי טוב לשלוח קו"ח במייל. לעיתים קבצי PDF לא תואמים למערכת הסינון האוטומטית ואז לא יוכלו לקרוא כראוי את קו"ח שלכם.
- טו מאץ' אינפורמיישן – רכזי גיוס מקצועיים מסתכלים גם על הפרטים הקטנים ביותר. לא באמת חשוב לנו שיש לך 2 בנות מהממות ואישה תומכת.
- שלח לחמך – לא במקרה שלנו (לפחות לא בגלוי).
שליחת קו"ח למספר נעמנים ביחד או שליחה ב-BCC – פחות.
המגייסים לא ישמחו לראות ששלחתם את קורות החיים שלכם גם אלינו וגם למתחרים.
- יש דברים שלא משאירים למזל
בדרישות המשרה מצויין לצרף לקו"ח תיק עבודות ? תעודות השכלה? מספר תעודת זהות?
אם החלטתם לשלוח קו"ח למשרה, עקבו אחר הדרישות. שליחת קו"ח ללא המידע המבוקש סתם יעכב את התהליך ובמקרים מסויימים אף יעצבן את המגייסים. - מיקוד – שימו לב למי אתם שולחים את קו"ח. ערכו רישום מסודר של שם הארגון והמשרה אליה שלחתם קו"ח. אין צורך לשלוח 20 מיילים לאותה משרה. אחד בהחלט יעשה את העבודה. הרישום המסודר יעזור לכם לעקוב אחר המשרות ששלחתם ולא להיות מופתעים בשיחת הטלפון מהמגייס ולהגיד לו – אני כבר לא זוכר לאיזה משרות שלחתי…
- בדיקת איכות. עברו על קו"ח לפני השליחה. בדקו שהם כתובים בשפה ברורה וחשבו האם הם עוברים את מבחן ה-6 שניות.
אז עכשיו כשהבנו איך מגישים קו"ח – יש לנו המון משרות שיכולות לעניין אתכם ואת החברים שלכם. מוזמנים להעביר לכל מי שמחפש/ת את התפקיד הבא.